Notre Dame in Parijs ‘zwaar in verval’

De beroemde kathedraal van Parijs, de Notre Dame, is zwaar in verval. De aartsbisschop van Parijs luidt de noodklok en de kerk is een inzamelingsactie gestart. De komende twintig jaar is 100 miljoen euro nodig voor renovatie. De afgelopen jaren lieten stukken steen los en brokkelden ornamenten naar beneden.

Vermoedelijk is bij een grote restauratie in de 18e eeuw goedkoop materiaal gebruikt dat het verval versnelt. De Franse overheid heeft 2 miljoen per jaar gereserveerd voor onderhoud, maar dat is niet genoeg, aldus een woordvoerder. De bezoekers van de kerk zijn veilig, benadrukt hij: als er grote stukken dreigen te vallen, worden ze uit voorzorg naar beneden gehaald.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>