Messentrekker Hamburg: ‘signalen van radicalisering’

De messentrekker die vrijdag in een supermarkt in Hamburg meerdere mensen aanviel, was een bekende bij de autoriteiten. Een vijftigjarige klant kwam om het leven en vijf anderen raakten gewond, van wie enkelen ernstig. Er waren signalen van radicalisering, maar de islamitische man stond niet te boek als jihadist.

Hij zou alleen hebben gehandeld. Er zijn geen signalen dat hij banden met een terreurgroep had. Dat werd zaterdag bekendgemaakt op een persconferentie. De man had ook psychische problemen. De 26-jarige verdachte kwam in 215 naar Duitsland. Hij is een in de Verenigde Arabische Emiraten geboren Palestijn. Zijn asielaanvraag was afgewezen en hij zou meewerken aan vertrek uit Duitsland. De autoriteiten moesten wachten omdat de man bij binnenkomst alleen een geboortecertificaat bij zich had en geen paspoort. Eerder was hij in Noorwegen, Spanje en Zweden geweest.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>