Saoedi-Arabië: vrouw in minirok vrijgelaten

In Saoedi-Arabië is de vrouw vrijgelaten die eerder deze week werd opgepakt omdat ze gekleed in minirok en kort truitje overstraat liep. Na een paar uur ondervraging mocht ze gisteravond naar huis. Er volgt geen aanklacht, staat in een verklaring van de Saoedische overheid. 

Het land was in rep en roer omdat dit weekend op Snapchat een filmpje was verschenen waarop te zien is hoe de vrouw in minirok door de stad Ushaiger loopt, zonder hoofddoek en lang gewaad, zoals vrouwen in het land moeten dragen als ze de straat opgaan. De zedenpolitie ging naar haar op zoek en pakte haar gisteren op. Het filmpje zou buiten haar medeweten op internet zijn geplaatst, staat in de verklaring over haar vrijlating.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>