Saoedi-Arabië in rep en roer overvrouw in minirok

Saoedi-Arabië is in rep en roer om een video van een jonge vrouw, die gekleed in minirok en kort truitje over straat loopt. De religieuze politie onderzoekt de video. De ene Saoedi wil dart ze wordt gearresteerd, de ander noemt haar actie in het oerconservatieve land moedig. De beelden doken afgelopen weekend op op Snapchat en is inmiddels talloze keren op sociale media gedeeld.

De video is opgenomen in een lege straat in de historische stad Ushaiqer. 155 kilometer ten noorden van de hoofdstad Riyadh, een regio die geld als een van de meest conservatieve van het land. Vrouwen mogen in Saoedi-Arabië alleen de straat op achter hun man, in een lang gewaad met een hoofddoek op. Ze mogen niet zelf autorijden en belangrijke beslissingen worden door hun echtgenotes of vaders genomen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>