UK: vierde terreuraanslag in drie maanden, dit keer op moskee in Londen

Zondagnacht rond 01.00 uur (Nederlandse tijd) vond in de UK de vierde aanslag in drie maanden plaats: bij de moskee in het Londense Finsbury. Een bus reed in op bezoekers van de moskee. Daarbij is een dode gevallen en raakten tien mensen gewond. De autoriteiten gaan uit van een terroristische aanslag.

Het motief van de dader, een 48-jarige man, is nog niet bekend. Op een video is te zien dat hij in bedwang wordt gehouden door mannen in witte gewaden, tot de hulpdiensten ter plaatse waren. Er liggen mensen bewegingsloos op de grond en verderop staat de bus waarmee de aanslag werd gepleegd,  met de lampen nog aan. De Londense politie heeft de omstanders na afloop bedankt: ‘Lof voor de mensen die de man in bedwang hielden. ze moeten ongelooflijk geschrokken, bang en boos zijn geweest.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>