Dag des Oordeels verschoven naar 21 oktober

De wereld verging niet afgelopen zaterdag 21 mei, zoals de Amerikaanse conservatieve dominee Harold Camping had voorspeld. Hij goochelt wat met data en schuift hij de datum van de Dag des Oordeels simpelweg een stukje op, want hij zou ‘de signalen verkeerd hebben geïnterpreteerd’. Het oordelen van hogerhand ‘zou wel degelijk op 21 mei zijn begonnen, maar de echte Apocalyps vindt nu op 21 oktober van dit jaar plaats’. Zo niet, dan staat er volgens de oude Maya’s op 21 december 2012 wat te gebeuren.

 

Een radio-interview op Family Radio mondde uit in een genante vertoning, toe hij op nogal arrogante manier kritische vragen van journalisten wegwimpelde. Dat duizenden volgelingen hun baan opzegden en hun spullen verkochten in de aanloop van de Apcalyps, deerde hem niet: ‘Die redden het wel’, zei hij. Veel mensen zijn kwaad en sommigen zelfs teleurgesteld, maar er zijn ook trouwe volgelingen die al nieuwe borden in elkaar flansen met de nieuwe datum erop, zonder ook maar een moment aan hun voorspeller te twijfelen.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Dag des Oordeels verschoven naar 21 oktober

 1. hallo

  de personen die dit voorspellen zijn niet wijs,
  om mensen bang te maken, en vooral de kids.die horen dit op school of op het nieuws gewoon ziekmakend.

    /   Reply  / 
 2. Tr-e-b-or

  Als het einde van de wereld echt op 21 oktober is, dan ben ik daar niet bang voor. Ik geloof in God en zijn zoon Jezus. Maar ik gok dat de voorspellingen niet zullen kloppen. Want het einde van de wereld kan niemand voorspellen. Ook de inmiddels beroemde Harold Camping niet. En daar twijfel ik dan weer niet aan. Er is één iemand die het einde van de wereld voorspellen kan, en dat is God, zelfs de Engelen in de hemel, als Jezus kunnen het einde van de aarde niet voorspellen. We gaan een keer dood, maar als je Christen bent betekend dat niet dat je niet veilig bent. Trouwens 21 december 2012 zou de wereld ook kunnen vergaan, maar dan volgens de Maya’s.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>