Groot aantal arrestaties in Rusland vanwege anti-Poetinprotest

In het centrum van Moskou heeft de Russische politie 263 rechts-nationalistische activisten opgepakt. Ook in Sint-Petersburg en andere steden zijn tientallen arrestaties verricht. In Moskou namen de arrestanten deel aan een demonstratie op het Manege-plein tegen Vladimir Poetin, waarvoor geen toestemming was gegeven.

Tot de demonstratie was opgeroepen door een vorige week door een Russische rechtbank als extreem-nationalistische bestempelde groepering Artpodgotovka. De leider van de groep had op zijn website opgeroepen tot een nieuwe volksrevolutie om een eind te maken aan het presidentschap van Poetin. Dinsdag in het 100 jaar geleden dat de Oktoberrevolutie begon.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>