Barcelona: grote demonstratie tegen onafhankelijkheid Catalonië

In Barcelona zijn zondag tienduizenden tegenstanders van een onafhankelijk Catalonië de straat opgegaan. Al uren voor het begin van de mars rond het middaguur waren er tienduizenden mensen in het centrum aanwezig. Was dat vrijdag het domein van voorstanders, nu van de tegenstanders. En die zijn er veel, niet alleen in Spanje, maar ook in Catalonië.

De organisatoren van de mars willen met de mars Spaanse eenheid een stem geven: ‘We hebben ons pas laat verenigd, maar we zijn nu hier om te laten zien dat er een meerderheid van de Catalanen is die niet langer zal zwijgen.’ De Spaanse overheid heeft voor 21 december verkiezingen in Catalonië uitgeschreven. Uit een recente peiling blijkt dat een kleine meerderheid van de Catalanen tegen onafhankelijkheid is: 43,5 zou ertegen stemmen, 42,5 procent voor. Zaterdag gingen in de Spaanse hoofdstad Madrid ook al duizenden tegenstanders van Catalaanse onafhankelijkheid de straat op.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>