Openbare leven in Italië grotendeels plat door stakingen

Het openbare leven in Italië is grotendeels platgelegd door stakingen. De vakbonden protesteren tegen liberalisering van de arbeidsmarkt: de Italiaanse regering heeft de pensioenleeftijd verhoogd van 66 naar 67 jaar en de ontslagwet versoepeld. In grote steden rijdt geen openbaar vervoer en ook op de luchthavens wordt gestaakt.

De vakbonden wilden een heel etmaal staken, maar dat verbood het ministerie van Transport per decreet. Openbaar vervoer rijdt weer sinds 13.00 uur en om 14.00 waren de stakingen op de luchthavens voorbij. De vakbonden hopen met de stakingen druk uit te oefenen op politieke partijen om hun verkiezingsprogramma’s aan te passen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>