Spanje, Catalonië, zelfs de Spaanse koning zet de hakken in het zand

Het woord dialoog kennen in het Spaanse kennelijk niet, al moet erbij gezegd worden dat het land een jonge democratie is. De Spaanse overheid in Madrid, de Catalaanse autoriteiten en zelfs de Spaanse koning zetten de hakken in het zand en lijken niet van wijken te weten. 

De uitroep van de onafhankelijheid komt steeds dichterbij en wat dan gebeurt laat zich raden: arrestaties, bezettingen en mogelijk opnieuw politiegeweld. Op de BBC zei de Catalaanse leider Carlos Puigdemont snel de onafhankelijkheid uit te willen roepen. Volgens Madrid is dat illegaal, maar de Spaanse overheid heeft veel goodwill verspeeld door het harde opreden van afgelopen zondag. Daarbij vielen maar liefst zo’n 800 gewonden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>