Madrid zet Catalaanse politie buitenspel

Madrid heeft een paar duizend agenten naar Catalonië gestuurd. Zij moeten voorkomen dat er toch een referendum wordt gehouden over onafhankelijkheid van de deelstaat. Aanvankelijk zag het er naar uit dat de extra politie de lokale agenten zou ‘bijstaan’, maar nu blijkt dat de Catalaanse politie ondergeschikt is gemaakt. 

Hierdoor is een nooit eerder voorgekomen situatie ontstaan. De Spaanse federale regering is fel tegen een referendum, waar de Catalaanse regering vol op heeft ingezet. Zo’n referendum werd eerder verboden door hetSpaanse Constitutionele Hof.  Eerder deze week deed de federale politie invallen in kantoren van van Catalaanse regiobestuurders. Een aantal van hen werd toen opgepakt. Het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een reiswaarschuwing voor Catalonië afgegeven.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>