Britse spionnen gered na lek Snowden

Rusland en China lijken de ‘onkraakbare’ code te hebben gebroken van een grote hoeveelheid ‘top secret‘ documenten met gevoelige informatie die klokkenluider Edward Snowden achterover had gedrukt. De Britse geheime dienst heeft daarop operaties met spionnen stopgezet en geheime agenten teruggehaald die actief waren in vijandige gebieden, aldus Britse veiligheidsdiensten en hoge functionarissen.

Ook andere westerse veiligheidsdiensten moesten die maatregel nemen. Het lek is een ‘enorme tegenslag op stategisch gebied’, aldus de voormalig chef van de Britse inlichtingendienst GCHQ, ‘schadelijk voor de Britten. de Amerikanen en lidstaten van de NAVO’. Snowden heeft altijd beweerd dat de geheime documenten waren versleuteld met een niet te kraken ultrageheime code. Hij werkte als computerdeskundige bij meerdere Amerikaanse veiligheidsdiensten en nam in 2013 met miljoenen computerdocumenten de benen naar Hongkong en vluchtte daarvandaan naar Rusland.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Britse spionnen gered na lek Snowden

  1. Fred van der Star

    Dat is nu een held van de bovenste plank. Écht op en top bewondering voor deze jongeman..!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>