Kiev wil Janoekovitsj arresteren

In Oekraïne is een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen president Janoekovitsj. Gisteren werd bekend dat de afgezette president is gevlucht. De politie zoekt hem ‘voor de massamoord op vreedzame betogers en machtsmisbruik’. Ook andere hooggeplaatste functionarissen van het oude regime worden gezocht.

Vorige week werd het vuur geopend op betogers op het Onafhankelijkheidsplein in Kiev, vermoedelijk door scherpschutters van het regime-Janoekovitsj. Volgens de nieuwe machthebbers zou hij nu op het schiereiland De Krim verblijven, aan de grens met Rusland. Parlementsvoorzitter Toertsjinov is nu waarnemend president.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>