Oekraïners slopen beelden Lenin

Tegenstanders van de Oekraïense regering zijn de afgelopen maanden druk bezig beelden van Lenin te slopen, de stichter van de voormalige Sovjet-Unie. In hun ogen is Vladimir Lenin het symbool van de oude politieke garde waarvan zij zich willen bevrijden. Sinds het begin van de demonstraties tegen de pro-Russische regering in november moesten zeker veertig beelden van Lenin het ontgelden, vooral in het pro-Europese westen van het land.

In december werd een beeld van 3,5 meter hoog in de hoofdstad Kiev omvergehaald, een van de bekendste monumenten van het land. ‘Weg met de beul van het Oekraïense volk’, riepen de slopers toen ze het beeld met stalen kabels van de sokkel trokken.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Oekraïners slopen beelden Lenin

  1. Een Jood

    In de 2e Wereld Oorlog sloegen alle Oekrainers Joden dood op straat met ijzeren staven. Zij sloegen alle joden dood. Vrouwen en kinderen en babies.

    Zij zijn schuldiger dan de Duisters. Want het was de hele oekrainse bevolking die Joden uitmoorde door ze dood te slaan op straat met ijzeren staven.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>