Centrale plein Kiev in brand

Het Onafhankelijkheidsplein in Kiev staat in brand: op en rond het plein woeden branden. Duizenden demonstranten proberen te voorkomen dat de oproerpolitie een eind maakt aan de protesten. Ze gooien met brandbommen, vuurwerk en stenen. De politie probeert het vuur met waterkanonnen te blussen. Het is de bloedigste dag sinds de protesten tegen president Janoekovski eind december uitbraken. Vandaag vielen er zeker negen doden.

De demonstranten willen dat de pro-Russische president opstapt. Vanochtend begonnen de rellen toen duizenden demonstranten naar het parlementsgebouw liepen, waar zou worden gestemd over een wet die de president minder macht geeft. In de buurt van het parlement raakten de betogers en de oproerpolitie slaags met elkaar. Betogers begonnen molotov-cocktails naar de politie te gooien terwijl ze luidkeels het Oekraïense volkslied zongen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>