Duitsers dragen Kunduz over

Duitsland draagt Kunduz over aan Afghanistan. De Duitse ministers De Mazière van Defensie en Westerwelle van Buitenlandse Zaken zijn afgereisd om kamp Kunduz over te dragen aan de Afghaanse veiligheidsdiensten. Bij de streng beveiligde ceremonie zijn ook de Afghaanse ministers van Defensie en Binnenlandse Zaken aanwezig. Daarmee eindigt tien jaar inzet van Duitse militairen in dit gebied.

Er zitten zo’n4000 Duitse militairen in Afghanistan, waarvan 900 in kamp Kunduz, dat aan het eind van de maand moet zijn ontruimd. Daarna zit het Duitse leger alleen nog in het hoofdkwartier Mazer-e-Sharif. Eind augustus kwam de vijfde en laatste groep Nederlandse politietrainers terug uit Kunduz. De Nederlandse missie eindigde er op 1 juli, een jaar eerder dan gepland. De Duitsers moesten de Nederlanders beschermen, maar omdat de oosterburen eerder weggaan dan gepland, zijn ook de Nederlanders vertrokken. In juni namen de Afghaanse strijdkrachten de veiligheidstaken van het land formeel over van de door de NAVO geleide internationale troepenmacht. Sindsdien trekken buitenlandse troepen zich geleidelijk terug. In 2014 moet de aftocht zijn voltooid. Dan zijn er alleen nog buitenlandse trainers en adviseurs.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>