Donderdag aanval op Syrië mogelijk

De Amerikanen zouden komende donderdag al een raketaanval kunnen uitvoeren op Syrië. Dat melden de Amerikaanse nieuwszenders CNN en NBC-news, op basis van anonieme militaire bronnen. President Obama heeft evenwel nog geen beslissing genomen. De aanval moet een antwoord zijn op de aanval met gifgas door het Syrische regime op de rebellen, waarvoor de bewijzen zich lijken op te stapelen. Het Amerikaanse leger is klaar voor een aanval, aldus de minister van Defensie, Chuck Hagel. In het oostelijk deel van de Middellandse Zee liggen vier marineschepen klaar.

Groot-Brittannië lijkt ook klaar voor een aanval. In ieder geval komt het parlement eerder terug van zomerreces, om erover te debatteren met premier Cameron. Ook een deel van het Nederlandse parlement komt eerder van zomervakantie terug naar Den Haag; de buitenlandcommissie van de Tweede Kamer wil nog deze week praten met minister Timmermans van Buitenlandse Zaken. Nederland kan direct bij het conflict betrokken raken, omdat er uit ons land patriots langs de grens met Syrië in Turkije zijn gestationeerd, bemand door Nederlands legerpersoneel. Frankrijk neigt er steeds meer voor om de oppositie in Syrië te steunen Rusland en China zijn mordicus tegen een raketaanval van de NAVO op Syrië. Israël maakt zich klaar voor een mogelijke vergeldingsactie van de Syriërs als antwoord op een aanval door de NAVO. 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>