Vlam in de pan in Egypte

Het blijft onrustig in Egypte. Egyptische ordertroepen hebben met geweld twee tentenkampen ontruimd in de hoofdstad Cairo, waar aanhangers van de afgezette president Mohammed Morsi al wekenlang bivakkeren. Zij eisen de terugkeer van hun president. Bij de ontruiming zijn veel doden en gewonden gevallen, maar verschillende bronnen hanteren verschillende cijfers. De Verenigde Naties zegt dat er honderden mensen zijn gedood of gewond, maar het Egyptische ministerie van Gezondheid houdt het op 95 doden en 874 gewonden. De Moslimbroederschap spreekt van meer dan 300 gewonden en 9.000 gewonden.

Ook buiten de hoofdstad groeit de onrust. De Egyptische interimregering heeft de noodtoestand voor een maand afgekondigd en het ministerie van Binnenlandse Zaken gevraagd te helpen de veiligheid in het land te handhaven.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>