Volkswoede in Egypte

In Egypte hebben tegenstanders van president Morsi het hoofdkwartier van zijn Moslimbroederschap bestormd en in brand gestoken. Voor de woedende Egyptenaren was de rede van de president gisteravond op tv de druppel die de emmer deed overlopen. Daarin zei Morsi dat hij geen afstand zal doen van de bevoegdheden die hij zichzelf heeft toegekend. Hij veroordeelde ook de gewelddadige protesten van de oppositie en beweerde dat leden van het vorige regime van Mubarak achter de rellen zaten. Direct na de toespraak braken er op verschillende plaatsen rellen uit.

Veel Egyptenaren zijn woedend over het feit dat Morsi teveel macht naar zich toetrekt en dat de ontwerp-grondwet vooral zou zijn toegesneden op de wensen van de islamitische Moslimbroederschap. Op 15 december mag de Egyptische bevolking zich in een referendum uitspreken over een nieuwe grondwet.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>