Turkse leger plaatst afweergeschut bij grens met Syrië

Het Turkse leger stuurt luchtafweergeschut en andere wapens naar de grens met Syrië, als reactie op het neerhalen van een Turkse straaljager door de Syrische luchtmacht. De NAVO (waarvan Turkije deel uitmaakt) heeft het incident van afgelopen vrijdag scherp veroordeeld en dreigende taal laten horen aan het adres van het regime van de Syrische president Assad. NAVO-chef Rasmussen noemde het neerhalen van de straaljager ‘volstrekt onaanvaardbaar’. 

De Turkse premier Erdogan dreigde dat elk militair toestel dat vanuit Syrië de Turkse grens nadert, als een bedreiging en doelwit zal worden beschouwd. Ondertussen gaan de onlusten in Syrië door. Wat maanden geleden begon met  protesten, is uitgegroeid tot een ware burgeroorlog die tot nu toe aan meer dan 15.000 mensen het leven heeft gekost en 300.000 mensen heeft verdreven.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>