Strijd Republikeinen opnieuw enorm spannend

Newt Gingrich heeft de Republikeinse voorverkiezingen in de Amerikaanse staat South Carolina gewonnen. De voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden kreeg 40 procent van de stemmen. Dat is een klap voor de gedoodverfde kandidaat Mitt Romney die bleef steken op 28 procent. De strijd om de Republikeinse kandidatuur voor de presidentsverkiezingen in november ligt nu weer helemaal open en is opnieuw spannend geworden. 

De zege van Gingrich is geen verrassing, wel het feit dat die overwinning zo groot is uitgevallen. Romney zou bij een zege zo goed als zeker zijn geweest van zijn nominatie, maar de strijd tussen hem en Gingrich lijkt nu pas echt te zijn begonnen. Ze strijden voor de Republikeinse presidentskandidaat die het in november moet opnemen tegen de zittend (Democratische) president Obama. Voorlopig moeten ze eerst elkaar bestrijden. Op 31 januari zijn in Florida de volgende  Republikeinse voorverkiezing.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>