Strauss-Kahn op borgtocht vrijgelaten

Dominique Strauss-Kahn is vrijdagavond door de rechter in New York op borgtocht vrijgelaten in afwachting van zijn proces. De rechter zag geen risico dat de  IMF topman (die vandaag zijn ontslag nam) zou vluchten. Strauss-Kahn moest 1 miljoen dollar borg betalen. Hij mag New York niet verlaten, moet een elektronische enkelband dragen en wordt dag en nacht bewaakt door een bewapende beveiliger. 

 

Het is niet duidelijk wanneer hij daadwerkelijk de gevangenis mag verlaten, maar verwacht wordt dat dit snel gaat gebeuren. Hij wordt ervan verdacht een kamermeisje te hebben verkracht. Inmiddels heeft de jury Strauss-Kahn officlee in staat van beschuldiging gesteld: het afwachten is nu wanneer de zaak tegen hem gaat beginnen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>