Finland op de anti Europa tour

In Finland is afgelopen zondag de anti-Europese partij Ware Finnen de grote winnaar geworden van de parlementsverkiezingen. De partij werd in één klap zes maal zo groot, krijgt 39 van de 200 zetels en is daarmee uitgegroeid tot de derde partij van het land. De Ware Finnen zijn fervente tegenstanders van de noodhulp van de Europese Unie aan noodlijdende lidstaten. De partij vindt dat de Finse belastingbetaler niet op hoeft te draaien voor het slechte financiële beleid van een aantal EU-landen. De partij heeft daarnaast ook niet veel op met immigranten en moslims.

 

De leider van de Ware Finnen, Timo Soini, zei dat Europese wetten het noodfonds ‘heel duidelijk verbieden. Lidstaten mogen elkaars schulden niet overnemen. Ik ben geen anti-Europeaan, ik ben tegen de federale koers die de EU de laatste jaren vaart.’ Hij verwacht te worden uitgenodigd voor de coalitieonderhandelingen. Die zijn niet onbelangrijk voor alle eurolanden, omdat de nieuwe Finse regering het reddingsfonds kan blokkeren. De conservatieve Nationale Coalitiepartij werd met 44 zetels de grootste partij. De sociaaldemocraten, ook tegenstander van Europese noodhulp aan onder andere Portugal, wordt met 42 zetels de tweede partij.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Finland op de anti Europa tour

 1. Alex Groen

  Geachte heer Feenstra,

  U plaatste een one liner als reactie op onze website met een bericht over de overwinning van de Ware Finnen afgelopen weekend, iets waar wij vorige week al een artikel over plaatsten/ Uw reactie kwam bij ons in de Spambox terecht, daar het in feite niet om een reactie gaat.
  Wat is de bedoeling ? Reclame ? Uitnodiging om links te wisselen ? Graag uw mail reactie

  Alex Groen / redacteur geennieuws.com

    /   Reply  / 
 2. Erik Feenstra Auteur

  Beste Alex, ik had doorgelinkt naar jullie site (Ware Finnen in de eerste regel); er was geen sprake van spam of andere kwalijke bedoelingen. Ik zal de link weghalen.

    /   Reply  / 
 3. Jules Vismale

  Gelukkig dat nou ook Finland (na Denemarken, Zweden en Zwitserland)zich feller gaat verzetten tegen dat vreselijke gedrocht van een EU! Hadden de burgers in Europa soms gevraagd om een kunstmatige samensmelting met elkaar ondanks de grote verschillen in taal en cultuur? Gaven wij aan dat we die akelige euro als betaalmiddel wilden en die ons al veel meer kost dan hij oplevert en dat we het eindeloos binnenhalen van economische vluchtelingen willen doorzetten? Wilden wij zo graag dat er bepaalde radicale “moslims” bij ons binnenkwamen die met hulp van hun linkse politieke vriendjes worden voorgetrokken boven de autochtoonse bevolking en dat wij ons aan de islam onderwerpen? Zelfs in Nederland stijgt de haat tegen de geldverslindende euro en EU enorm en we zijn het binnenhalen van sommige “vluchtelingen” uit Noord-Afrika en Azië meer dan zat! Zoals een fabel uitwees over een vrouwelijke hond die zwanger was en vroeg of ze “tijdelijk” mocht verblijven in het huis van een andere (gastvrije) teef om zo haar jongen te werpen maar dat zij op een gegeven moment samen met haar jongen het huis van de andere hond inpikte geldt er een bepaald gezegde: “Al te goed is buurmans gek!”

    /   Reply  / 
 4. Karin

  @Jules Vismale
  Sssst, Zwitserland is helemaal geen lid van de EU.

    /   Reply  / 
 5. Jules Vismale

  @ Karin, maak je maar geen zorgen. Zwitserland is inderdaad (én gelukkig!) géén lid van de EU maar zij doen net als Engeland, Zweden en Denemarken óók niet mee met die pesteuro! En als je op vakantie zou gaan in Engeland dan kun je beter niét vragen aan de Britten wat zij vinden van de EU en de euro! Ze zullen ongetwijfeld een gezicht als van een citroen opzetten daar ze een nóg grotere afkeer van de EU hebben dan de Nederlanders! Weg met die afgrijnselijke EU opdat wij wél samenwerken met elkaar maar zonder een kunstmatige toren van (EU)Babel!

    /   Reply  / 
 6. Jorein Versteege

  De Europese Unie bestaat alleen om het kapitalisme vrij toegang te geven tot de goedkopere oost Europese landen. In Zevenaar stond van 1920 tot 2008 een sigarettenfabriek. Jaren de grootste werkgever van deze stad. In 2008 besloot de fabriek om te verhuizen naar Polen, omdat daar de lonen lager zijn.

  De Nederlandse werknemers werden ontslagen omdat ze te duur waren. Dit is nu precies waar de EU voor dient. De EU is er niet voor de mensen, maar voor de grote bedrijven. Het is een neoliberale unie voor kapitalisten en groot ondernemers. De werkende klasse moet zich onderwerpen aan deze ellende en mogen slechts één keer in vijf jaar hun stem uitbrengen voor een EU parlement dat toch de wil van het grote geld uitvoert.

  Deze EU moet weg. In haar plaats moet een democratisch socialistische unie komen. Waarin de werkende klasse de macht heeft. Een unie van democratisch gekozen arbeidsraden.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>