Hawaii: paniek door loos raket-alarm

Zaterdagochtend (lokale tijd) was er paniek onder de bevolking van Hawaii: Om 08.00 uur ontvingen zij een waarschuwing op hun telefoon voor een inkomende ballistische raket. Ook alle lokale tv-stations zendden het bericht uit. Ze kregen het advies onmiddellijk een schuilplaats op te zoeken, maar 37 minuten later bleek het vals alarm.

Er brak paniek uit onder de bevolking. Er is geen sprake van een hack van het systeem, maar va neen menselijke fout: bij de wisseling van de dienst had iemand op een verkeerde knop gedrukt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>