Bewoners Sint-Maarten wachten met smart om hulp, bestuur maakt er politiek spel van

De inwoners van Sint-Maarten zitten met smart te wachten op geld voor de wederopbouw na orkaan Irma, maar het lokale bestuur maakt er een politiek spel van. Honderden miljoenen uit Nederland kunnen niet worden overgemaakt naar het Caribische eiland, omdat het eilandbestuur niet akkoord gaat met de onmiddellijke instelling van een instantie die corruptie moet tegengaan.

De Haag wil dat al jaren en wijst daarbij op rapporten die aantonen dat corruptie, omkoping en vriendjespolitiek schering en inslag zijn op Sint Maarten. Demissionair minister Plassterk verbond daarom eisen aan de financiële hulp bij de wederopbouw. Nederland wil de grensbewaking tijdelijk overnemen met de inzet van extra marechaussees en er moet een ‘integriteitskamer’ op het eiland komen. Den Haag heeft er op zijn zachtst gezegd weinig vertrouwen in dat het hulpgeld op de juiste manier wordt besteed. Omgekeerd wil het eilandbestuur de regie blijven voeren: Sint Maarten is immers een autonoom land.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>