Kritiek van premier Sint-Maarten op Nederlandse marine is ‘klinklare onzin’

De premier van Sint-Maarten heeft stevige kritiek geuit op de Nederlandse marine. Na de orkaan zouden zestig mariniers bij de plunderingen hebben staan kijken en ‘niets gedaan’. Minister Plasterk van Koninkrijksrelaties en luitenant-generaal Rob Verkerk noemen het ‘klinklare onzin‘. ’Mijn mensen hebben binnen de grenzen van hun mogelijkheden vanaf het eerste moment handelend opgetreden’, twitterde Verkerk.

Van het ministerie van Defensie mag hij verder niet op de verwijten ingaan. Volgens Plasterk was de humanitaire ramp zonder de Nederlandse mariniers veel groter geweest’. Het maakt weer pijnlijk duidelijk hoe moeizaam de band is tussen Nederland en het in 2010 onafhankelijk geworden Sint-Maarten. De communicatie tussen beide overheden verloopt al langere tijd uiterst stroef. Sint-Maarten maakt zich op voor de komst van orkaan Maria; het eiland zal niet direct geraakt worden, maar krijgt wel te maken met hevige regenval. Daarnaast kunnen losgerukte materialen in de wind een gevaar opleveren. Het Rode Kruis deelt dekzeiltjes uit zodat inwoner hun huizen kunnen afdekken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>