Marine stuurt Karel Doorman naar Sint-Maarten

De marine heeft haar grootste schip – de Zr. Ms. Karel Doorman - naar Sint-Maarten gestuurd om t4 helpen bij de hulpverlening na orkaan Irma. Het is een zogenoemd logistiek ondersteuningsschip, speciaal toegerust men mensen en spullen af te kunnen zetten op moeilijk te bereiken plekken. Het duurt een paar weken voor het schip De Cariben bereikt.

Zie ookNationale actiedag voor Sint-Maarten

Eerst vaart de Karel Doorman vanuit de Oostzee, waar het deelnam aan een door Duitsland geleide oefening – naar Den Helder om al het nodige in te laden. Het schip moet komende woensdag vertrekken en komt dan elf dagen later bij Sint-Maarten aan. Daar liggen al twee marineschepen: de Pelikaan en de Zeeland. Vandaag komen 59 mensen aan van USAR.NL: brandweerlieden, artsen, verpleegkundigen en bouwkundigen. Morgen vertrekken nog eens honderd militaire n an de genie om te helpen bij de aanleg van noodvoorzieningen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>