Den Haag krijgt cyberdienst NAVO

De cyberdienst van de NAVO verhuist naar Den Haag. De internationale defensiegemeenschap gaat de digitale beveiliging van raketafweer en de eigen netwerken onderbrengen in Den Haag. Het NATO Communications and Information (NCI) Agency in de Hofstad wordt daarvoor uitgebreid van 500 naar 700 man. Dat bevestigde een woordvoerder van de NAVO vandaag.

Alle software voor bijvoorbeeld raket- en luchtafweer, en software die cyberaanvallen moet tegenhouden, worden voortaan in Den Haag ontwikkeld. Binnen twee jaar moeten er vijftig tot honderd medewerkers gaan werken in een pand op de Waalsdorpervlakte, op een plek waar al een kleine NAVO-afdeling zit. Reden voor de verhuizing is het feit dat er in de Hofstad al veel internationale organisaties zijn op het gebeid van veiligheid, zoals Europpol en Eurojust. Daarnaast zijn er in Den Haag veel bedrijven die zich bezighouden met cybersecurity. De nucleaire top op 24 en 25 maart is voor Den Haag ideaal om zich te promoten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>