Rode Kruis: miljoenen dollars hulpgeld ebola-crisis verdwenen

Het Rode Kruis zegt dat er 5 miljoen dollar is verdwenen dat was bestemd voor de bestrijding van de ebola-crisis in West-Afrika. De dodelijke epidemie eiste zeker 10.000 mensenlevens tussen 2014 en 2016 en woedde vooral in Liberia, Sierra Leone en Guinee. In totaal kregen de afdelingen van het Rode Kruis in de getroffen landen zo’n 100 miljoen dollar.

In Liberia verdween het meeste geld: 2,7 miljoen dollar, vooral door uitbetalingen van salarissen aan niet-bestaande medewerkers en te hoge prijzen voor hulpgoederen. In Sierra Leone waren het vooral bankmedewerkers die fraudeerden en in Guinee werd voor zo’n miljoen dollar aan valse facturen ingediend.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>