Orkaan Maria eist mensenlevens en laat spoor van vernielingen na

Orkaan Maria zaait dood en verderf over het Caribische gebied. Maandag raasde Maria over Dominica, een van de armste eilanden in de regio. De orkaan trok pal over het eiland, was opgeschaald naar de hoogste categorie 5, ging gepaard met hevige regenval en liet een spoor van vernielingen achter. Ongeveer 95 procent van de daken op het eiland zijn beschadigd of vernietigd.

Zeker vijftien mensen kwamen om het leven, twintig mensen worden nog vermist. Woensdag trok Maria over Puerto Rico, waardoor praktisch het hele land zonder stroom kwam. Maria was de zwaarste storm die het land, dar deel uitmaakt van de VS, in meer dan 90 jaar trof. Ook hier ging de orkaan gepaard met hevige regenval. Vongens een plaatselijke krant vielen er vijftien doden op het eiland. Donderdagavond trok Maria langs de Dominicaanse Republiek, inmiddels afgezwakt naar de derde categorie. Op Sint-Maarten, Saba en Sint Eustatius bleef de schade beperkt: Maria trof de eilanden net niet vol, maar scheerde erlangs.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>