Tropische storm Maria mogelijk gevaarlijk voor Bovenwindse Eilanden

In het Caribisch gebied zijn twee nieuwe tropische stormen in aantocht: Lee en Maria. Beiden stormen worden krachtiger, maar Lee lijkt vooral boven de Atlantische Oceaan te blijven; Maria trekt mogelijk over de Bovenwindse Eilanden. Maria zou kunnen aangroeien tot een orkaan in de derde categorie, met windsnelheden tot 170 kilometer per uur.

Irma was een orkaan in de vijfde categorie en had windsnelheden tot meer dan 250 kilometer per uur. Toch kan Maria gevaarlijk worden, omdat de eilanden bezaaid liggen met losgerukte materialen. Verwacht wordt dat Maria in de categorie de bovenwindse eilanden passeert en richting Puerto Rico trekt. Daar wordt Maria waarschijnlijk krachtiger. Onder de huidige koers lopen de zuidelijker gelegen eilanden Guadeloupe en Dominica meer risico dan de Bovenwindse Eilanden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>