Koning maandag naar Sint-Maarten

Maandag reist de koning vanuit Curaçao naar de Bovenwindse Eilanden Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius, om de gevolgen van orkaan Irma met eigen ogen te zien. Meteen na aankomst vanuit Nederland op Curaçao bezochten de koning en minister Plasterk (Koninkrijksrelaties) de meteorologische dienst en het marinecentrum Parera.

Zie ook: nationale actiedag voor Sint-Maarten

Daarbij werden ze begeleid door de gouverneur van Curaçao en de minister-president. Volgens Plasterk is er nog steeds sprake van gebrekkige communicatie: ‘er is feitelijk geen functionerend openbaar bestuur.’  Kritiek uit Nederland wuift hij weg: al voor de orkaan waren honderd mensen ter plekke. ‘Daarna is rap opgebouwd.’ Volgens hem zijn plunderingen afgenomen, al is de situatie nog niet veilig te noemen, aldus de minister. Begin deze week moeten er zo’n 550 militairen op het eiland zijn. De gevangenis wordt bewaakt, het gerucht dat er gevangen zouden zijn ontsnapt blijkt niet waar.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>