Orkaan José spaart Sint-Maarten

Orkaan José volgt de allesverwoestende orkaan Irma op de voet, maar de zwaar getroffen Caribische eilanden zijn dit keer gespaard: José trok er ver uit de kust langs. De Zr. MS Zeeland lag veiligheidshalve enkele kilometers uit de kust, maar is inmiddels weer onderweg naar Sint-Maarten. Het schip De Pelikaan is ook weer onderweg met hulpgoederen vanuit Curaçao.

Vandaag worden de nog op het eiland aanwezige toeristen naar Curaçao overgebracht. Er vinden nog altijd incidenten op Sint-Maarten plaats, maar de veiligheidssituatie lijkt te zijn verbeterd. Geruchten over ontsnapte gevangen zijn niet waar, stelt der Marine op Facebook. Koning Willem-Alexander en minister Plasterk van Koninkrijksrelaties zijn vanochtend vanuit Nederland naar Curaçao vertrokken. Daar wordt bekeken of en wanneer de koning zelf naar de getroffen eilanden kan gaan. De koning zei eerder dat hij de reddingsoperatie niet in de weg wil lopen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>