Orkaan Irma koerst af op Caribische eilanden

Orkaan Irma koerst af op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. Naar verwachting raast Irma woensdag over de drie bovenwindse eilanden. Irma bevindt zich nu nog aan de oostkant van de drie eilanden en neemt steeds verder in kracht toe. Mogelijk is de orkaan uitgegroeid tot een van de vierde categorie als de eilanden zijn bereikt.

Harde wind en zware regenval kunnen overstromingen en modderstromen veroorzaken. Er worden windsnelheden van 185 kilometer per uur verwacht. Het Amerikaanse consulaat heeft toeristen op de eilanden gewaarschuwd voor Irma. In de hele regio worden voorzorgsmaatregelen genomen: zo worden bomen gekapt en rioleringen leeggepompt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>