Cycloon Debbie koerst richting noordoosten Australië

Het noordoosten van Australië maakt zich op voor wat wel eens de krachtigste cycloon in jaren kan worden: cycloon Debbie. ‘Dit wordt een nare storm‘, zei de premier van de staat Queensland, ‘die bewoners niet moeten onderschatten.’ Honderden scholen zijn de komende dagen gesloten.

Debbie kan de krachtigste storm worden sinds cycloon Yasi uit 2011: die veroorzaakten miljarden dollars aan schade. Dinsdagochtend (lokale tijd) wordt Debbie aan land verwacht, vermoedelijk tussen Townsville en Proserpine, volgens meteorologen met windsnelheden tot wel 300 kilometer per uur. Townsville wordt samen met een aantal dorpen geëvacueerd. Mensen in andere delen van Queensland wordt aangeraden om uit eigen beweging te vertrekken en alert te zijn. Inmiddels hebben honderden inwoners gehoor aan de waarschuwing gegeven. Naast bewoners worden ook toeristen geëvacueerd. Voor hen wordt voor onderdak gezorgd. Queensland is een populair vakantiegebied voor backpackers en andere toeristen, onder meer door het Groot Barrièrerif voor de kust in de Grote Oceaan.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>