Zware storm en overstromingen in zuidoosten van Australië

Het zuidoosten van Australië wordt geteisterd door een zware storm, die tot hoogwater en overstromingen leidde. Daarbij zijn maandag drie mensen om het leven gekomen. De lichamen werden gevonden in auto’s die op verschillende plekken door het kolkende water waren meegevoerd. Zo’n 700 mensen moesten uit het laaggelegen noordelijk deel van Sydney worden geëvacueerd.

Metershoge golven hebben huizen langs de kust verwoest. Meteorologen waarschuwen dat ook maandag nog gevaarlijke golven en hoog water de kust zullen teisteren: ‘het ergste moet nog komen’, melden lokale media. Door extreme regenval wordt in het westen van Sydney overstromingen verwacht, omdat het waterpeil van de Nepean rivier hoog staat.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>