Smog in Zuidoost Azië door illegaal aangestoken bosbranden in Indonesië

Ook dit jaar hebben delen van Zuidoost Azië te dealen met zware smog vanwege bosbranden in Indonesië. Op Borneo en Sumatra worden ieder jaar rond deze tijd illegaal grote stukken oerwoud in brand gestoken, om nieuwe plantages te creëren voor palmolie en papier. Als er niet wordt ingegrepen, is in 2030 driekwart van het bosgebied op Borneo verdwenen, aldus het Wereld Natuur Fonds.

Normaal gesproken valt er in Indonesië veel regen, maar door El Niño is het op dit moment extreem droog in Zuidoost Azië en Australië. Een dikke laag smog blijft als een vuile deken hangen boven Sumatra, delen van Maleisië en de stadstaat Singapore en is zelfs vanuit de ruimte te zien. De luchtvervuiling heeft gevaarlijke waarden bereikt, scholen zijn gesloten, vluchten geannuleerd en duizenden mensen zijn ziek geworden. Jakarta heeft de noodtoestand uitgeroepen in de provincie Riau op Sumatra en troepen gestuurd om de branden te blussen, maar tot nu toe zonder resultaat.

 

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Smog in Zuidoost Azië door illegaal aangestoken bosbranden in Indonesië

  1. fred van eck

    ik kom al jaren achtereen in Indonesië..Ook erger ik me al zo lang aan dit soort criminele praktijken. Via corrupte elementen wordt jaarlijks bos afgebrand voor die verrekte palmolie plantages. korte termijn gewin want na 20 jaar zijn de bomen dood en het land een woestenij. wij maar doneren aan WNF of zoiets maar achter onze rug hebben ze er daarginds gewoon schijt aan. In NO Sumatra zijn km2 mangrove wouden gesloopt voor diezelfde plantages. Hele ecosystemen verwoest…nu zijn er activisten die een gedeelte gaan herplanten en illegale plantages proberen te sluiten. Waarom sluiten we onze ogen voor dit soort economische moordpartijen? Wereld..doe eens wat…nu merk je de gevolgen al.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>