Hoogste waterstand Missisippi sinds 1927

De Amerikaanse rivier Mississippi bereikt vandaag haar hoogste stand bij Memphis (Tennessee). De afgelopen weken zijn al duizenden mensen geëvacueerd. Enkele buitenwijken van de stad staan al onder water. Omwonenden zijn uit hun huizen gevlucht vanwege overstromingen. Het waterpeil was sinds 1927 niet meer zo hoog, aldus de National Weather Service. Toen stond het waterpeil in de buurt van 14,84 meter en kwamen  honderden mensen om.

Vanwege de hoge waterstand vrezen Amerikaanse autoriteiten voor de ergste overstromingen in jaren. Oorzaak is de hevige regenval die ontstond bij de verwoestende tornado’s van de afgelopen weken. Bewoners die nu nog bezig waren de schade door het noodweer op te ruimen, leggen nu zandzakken voor hun huizen. De Nationale Garde en vrijwilligers bouwen provisorische dijken. Lager geleden dorpen en boerderijen in Kentucky en het noordwesten van Tennessee zijn ondergelopen. De angst bestaat dat het water verder in het zuiden van de Mississippi-delta blijft stijgen. New Orleans wacht het hoge water in spanning af. In 2005 werd de stad zwaar getroffen door orkaan Katrina. Het leger heeft landbouwgrond in de buurt gecontroleerd onder water laten lopen, in de hoop dat het waterpeil in de rivier zakt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>