VN slaat alarm over cholera-epidemie in jemen

De Verenigde Naties slaan alarm over de cholera-epidemie in Jemen. In vrijwel alle delen van het land is de ziekte inmiddels opgedoken. Het aantal mensen dat aan de dodelijke infectieziekte cholera lijdt, is gestegen tot meer dan 200.000. Tot nu toe zijn al zeker 1.300 mensen overleden, en het dodental loopt waarschijnlijk verder op.

Iedere dag raken circa 5000 mensen besmet. Onder de zieken en doden zijn veel kinderen. Jemen lijdt onder een burgeroorlog. Bijna 15 miljoen mensen gebben geen toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen, waardoor de cholera zich snel kan uitbreiden. De WHO en Unicef roepen de regering van Jemen op om meer te doen tegen de epidemie. Daarnaast vragen de VN-organisaties de autoriteiten en de Houthi-rebellen om hun gevechten te staken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>