Afghanistan ontslaat honderden onbetrouwbare militairen

De opleiding van militair personeel en politieagenten in Afghanistan dreigt op een fiasco uit te lopen. Het Afghaanse ministerie van Defensie heeft honderden militairen ontslagen of gevangen genomen. Aanleiding zijn de niet aflatende aanvallen ‘van binnenuit’ op militairen. Afghaanse militairen en politiemensen hebben dit jaar al 45 buitenlandse militairen gedood, vooral Amerikanen. Alleen al in augustus vielen er 15 doden. In heel 2011 waren het er 35.

De ontslagen militairen hebben onder meer documenten vervalst, aldus de autoriteiten. Verdere details zijn niet gegeven. Secretaris-generaal rasmussen van de NAVO heeft zijn zorgen overgebracht aan de Afghaanse minister Karzai. De Amerikaanse Special Operation Forces meldde afgelopen zondag  de training van nieuwe rekruten bij de Afghaanse politie voorlopig op ijs te zetten, omdat ze eerst de achtergrond van de bestaande politiemacht opnieuw stevig onder de loep willen nemen. Reden was het toenemende aantal aanvallen op NAVO militairen door mensen die zich voordeden als Afghaanse agenten of soldaten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>