Iran pakt dertig spionnen CIA op

In Iran zijn dertig mensen opgepakt die ervan worden verdacht voor de Verenigde Staten te spioneren. Dat heeft het Iraanse ministerie van Inlichtingendiensten zaterdag bekend gemaakt. Ze zouden horen tot een netwerk van spionnen en saboteurs. Volgens het ministerie waren het geheime agenten van de Amerikaanse Inlichtingendienst CIA. Op spionage staat in Iran de doodstraf.

 

Er worden in Iran vaker mensen opgepakt die ervan worden beschuldigd voor buitenlandse inlichtingendiensten te werken. Verdere informatie werd nier gegeven, maar wel werd gezegd dat de  spionnen informatie over het Iraanse atoomprogramma moesten vergaren bij onderzoeksinstellingen, universiteiten en het Iraanse atoomprogramma. De berichten verschillen: de één meldt dat ze de informatie moesten doorspelen aan Amerikaanse medewerkers van ambassades en consulaten in onder meer Maleisië, Turkije en de verenigde Arabische Emiraten, de ander dat de CIA via deze Amerikaanse diplomatieke missies Iraanse spionnen had willen rekruteren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>