Rock- en blueslegende Fats Domino overleden

De Amerikaanse rock- en blueslegende Fats Domino is overleden. Hij werd 89 jaar. De zanger is volgens zijn dochter in het bijzijn van vrienden en familie vredig ingeslapen in New Orleans, de stad waar hij werd geboren en altijd heeft gewoond. Het is nog niet bekend waaraan hij is overleden.

Zijn muziek geldt als startpunt van de rock’n roll in de jaren vijftig. Antonio Dominique Domino, zoals hij eigenlijk heette, stond bekend om zijn boogie-woogie pianostijl en inspireerde menig artiest. Zijn meest bekende nummers waren Blueberry Hill, Ain’t That a Shame en I’m Walking. Hij verkocht meer dan 65 miljoen albums en kreeg in 1987 een Lifetime Achievement Award. Een jaar eerder werd hij opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame. In 1980 trad hij voor het eerst op tijdens het North Sea Jazz Festival in Den Haag. In 2006 nam hij afscheid in de befaamde jazz- en bluesclub Tipitina’s in zijn geliefde New Orleans. Na orkaan Katrina speelde hij een grote rol tijdens geldinzamelingen voor de inwoners van zijn stad.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>