Uitvinder ‘www’ wint prestigieuze Turing Award

De uitvinder van ‘www’ – het wereldwijde web – heeft een belangrijke computerprijs gekregen. Sir Berners-Lee kreeg de prestigieuze Turing Award, de Nobelprijs van de computerwereld. Aan de prijs is een geldbedrag van 1 miljoen dollar gekoppeld, mogelijk gemaakt door Google. ‘De eerste site op het wereldwijde web ging in 1991 online’, zegt de president van de organisatie die de prijs uitreikt.

‘Dat klinkt als niet zo lang geleden, maar het lasttig om te bedenken hoe de wereld eruit zag voor de uitvinding van Berners-Lee. De prijs is vernoemd naar Alan Turing, de grondlegger van de computer en de uitvinder van de digitale computertaal die in de Tweede Wereldoorlog de Duitse codetaal wist te ontcijferen. In 2014 kwam een film uit over zijn geheime werk.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>