Lubach’s versie Turkije-Nederland een hit op YouTube

Turkije en Nederland: ‘We hebben een fittie’ (ruzie). Dat zei tv-presentator Arjen Lubach afgelopen zondag in zijn satirische programma Zondag met Lubach. Opnieuw is een onderwerp uit zijn show een hit op internet: een filmpje van de voetbalwedstrijd Turkije-Nederland met alternatief commentaar. Het filmpje is in recordtijd al door 100.000 mensen bekeken.

Na zijn alom geprezen en menigmaal gekopieerde ‘Message from The Netherlands to Trump‘ heeft Lubach weer een wereldhit gemaakt. Aan het eind van het item ‘De lange arm van Ankara‘ zegt hij dat hij een speciale versie heeft gemaakt van ‘de allerleukste wedstrijd voor Turkse Nederlanders die meer houden van Erdogan dan van Nederland’: een samenvatting van een wedstrijd uit 2015, waarin Turkije met 3-0 van Nederland won. Als je goed luistert, hoor je dat aan het commentaar hier en daar op subtiele wijze iets is toegevoegd: ‘Van Persie – geen fascist – speelt een bal op Narsingh, die mag zeggen wat hij wil: dat is vrijheid van meningsuiting?’ en: ‘Het is de fout van Daley Blind, maar dat betekent niet dat hij nu ook naar de gevangenis moet.’

Lubach wilde via voetbal Erdogan-aanhangers in Nederland bereiken: een groep die weinig Nederlandse tv kijkt en daardoor te weinig in aanraking komt met discussies in de Nederlandse samenleving, aldus Lubach: ‘Als deze versie van de wedstrijd bovenaan komt te staan op YouTube, dan is dat de versie die zij allemaal te zien krijgen.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>