Canadese zanger en dichter Leonard Cohen (82) overleden

De Canadese zanger en dichter Leonard Cohen is afgelopen maandag overleden en donderdag begraven in kleine kring in een  familiegraf in zijn woonplaats Montreal. Hij werd 82 jaar. Dat werd vannacht bekendgemaakt door zijn management, die op de Facebookpagina van Cohen schreef: ‘De muziek heeft één van de meest geliefde en begaafde visionairen verloren.’ 

Voor zijn huis in Montreal verzamelden zich tientallen fans om hem de laatste eer te betuigen, met kaarsen bloemen en een hoed waarvan Cohen zo hield. In Montreal hangen de vlaggen vandaag halfstok. Op een latere datum zal er een herdenkingsdienst plaatsvinden in Los Angeles. De familie vraagt in de tussentijd om privacy.

Cohen brak in 1967 door met zijn debuutalbum ‘Songs from Leonard Cohen‘,  met daarop iconisch geworden nummers als ‘Suzanne’ (in het Nederlands gezongen door Herman van Veen) en ‘So Long, Marianne’. Eind jaren ’80 veerde zijn carrière op het het album ‘I’m Your Man‘. Volgens fans zijn zijn teksten net zo goed een Nobelprijs voor de Literatuur waard als die van Bob Dylan. Cohen trad nog tot op later leeftijd op. In 2013 stond hij nog in de Ziggo Dome in Amsterdam en de afgelopen vijf jaar bracht hij drie albums uit. Een paar weken geleden sprak hij in een interview in The New Yorker uitgebreid over zijn naderend einde.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>