Wereldberoemd ‘meisje met de groene ogen’ opgepakt in Pakistan

Het wereldberoemde Afghaanse ‘meisje met de groene ogen‘ in in Pakistan opgepakt. In 1984 werd het toen 12-jarige meisje in de buurt van de Noord-Pakistaanse stad Peshawar voor National Geographic gefotografeerd door de bekende Amerikaanse fotograaf Steve McCurry . gefotografeerd De foto symboliseerde het burgerleed tijdens de Russische bezetting van Afghanistan in de jaren ’80, toen miljoenen inwoners hun land ontvluchtten.

Jarenlang was het een raadsel wie het meisje op de iconische foto was. In 2002 werd bekend dat ze Sharbat Gula of Sharbat Biubi heette: een irisscan gaf uitsluitsel. Ze bleek getrouwd te zijn, kinderen te hebben,. halverwege de jaren ’90 naar haar land te zijn teruggekeerd en later kwam ze weer in Pakistan terecht. Inmiddels is in de veertig. Ze werd opgepakt in Peshawar, omdat ze met een valse id-kaart op zak liep. De Pakistaanse autoriteiten zochten al langere tijd naar haar, toen ze ontdekten dat met vervalste papieren rondreisde.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>