Berlinale 2013 van start

Donderdagavond 7 februari 2013 is in Berlijn de 63e Berlinale van start gegaan, het grootste filmfestival ter wereld. De Chinese regisseur Wong Kar Wai opende het festival, met de kongfu-film The Grandmaster. Hij is bekend van films als Fallen Angels, Happy Together en 2046 en is dit jaar voorzitter van de filmjury. Circa 1600 gasten uit binnen- en buitenland kwamen in de sneeuw de rode loper over.

Tot en met 17 februari worden meer dan 400 films uit de hele wereld vertoond. Uit alle delen van de wereld vinden films hun plek op de Berlinale, zowel uit grote als kleine filmlanden. Dit jaar worden sterren verwacht als Nicolas Cage, Anne Hathaway, Jeromy Irons, Jude Law en Matt Damon. Negentien films dingen mee naar de hoofdprijs van het festival, de Gouden Beer, waaronder de thriller Side Effects van Steven Soderbergh, Before Midnight van Richard Linklater en Promised Land van Gus van Sant. Voor het eerst in de filmgeschiedenis wordt de jury door vrouwen gedomineerd: dit jaar zitten er vier vrouwen en drie heren in de jury.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>