Drugsoorlog Mexico kost 50.000 mensenlevens

De drugsoorlog in Mexico heeft tot nu toe rond de 50.000 mensen het leven gekost. Volgens de Mexicaanse autoriteiten werden de eerste negen maanden van 2012 12.903 moorden geregistreerd die te maken hebben met de bendeoorlog. Cijfers over het laatste kwartaal zijn er nog niet. Het drugsgerelateerde geweld nam sinds 2006 explosief toe: drugsbendes vechten op leven en dood met elkaar om de beste smokkelroutes naar de Verenigde Staten.

Tot september vorig jaar zouden 47.515 mensen om het leven zijn gebracht. Dit jaar zijn er presidentsverkiezingen en strijdt zittend president Felipe Calderon voor een tweede ambtstermijn. Misdaaddeskundigen verwachten dat het geweld dan alleen maar toeneemt. In de buurt van de grens met de Verenigde Staten is het aantal moorden afgenomen, maar in andere delen van Mexico neemt het juist toe.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>