Woensdag 22 maart: World Water Day

Woensdag 22 maart is het Wereld Water Dag, een internationale dag in het teken van water. De Verenigde Naties riepen de dag in 1993 in het leven, met als doel is de aandacht te vestigen op de problemen rondom water bij een breed publiek. Een van de millenniumdoelen van de VN was het aantal mensen zonder of met te weinig schoon drinkwater tot de helft te verminderen.

Inmiddels zijn de doelen bijgesteld: in 2030 zou iedereen toegang tot schoon drinkwater moeten hebben. Waterbeheer en sanitatie staan wereldwijd onder druk, met voedseltekorten, uitputting van natuurlijke bronnen en bodemdaling als gevolg. Volgens de VN moeten maar liefst 1,8 miljard wereldbewoners het op dit moment nog stellen met door ontlasting vervuild drinkwater, waardoor epidemieën als cholera, tyfus, dysenterie en polio kunnen uitbreken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>