‘Zika Zero’: Brazilië start grootschalige actie tegen zika-virus

Onder de noemer ‘Zika Zero‘ zijn in Brazilië zijn 220.000 militairen en 300.000 ambtenaren ingezet om de Aedes aegypti, de mug die het zika-virus verspreidt, te bestrijden. Ze bellen bij drie miljoen huishoudens aan om voorlichting te geven over het virus en de verspreiding ervan. De mug is de oorzaak van de verspreiding van de zika-epidemie, maar ook van de verspreiding van chikungunya en dengue (knokkelkoorts).

De mug legt eitjes in stilstaand water, die binnen een week uitkomen. In de zwaarst getroffen gebieden gaan 50.000 militairen de muggen en de eitjes te lijf met insecticide. Het zika-virus veroorzaakt mogelijk ernstige hersenafwijkingen bij ongeboren baby’s. In grote steden hebben veel wijken geen stromend water en riolering en wordt het vuilnis niet opgehaald. Dat maakt het extra lastig het probleem de baas te worden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>